.

Menno Duk

Burgerraadslid

Positief, enthousiast en groen. Dat is Menno Duk. Hij wil Lansingerland veranderen door echt werk te maken van duurzaamheid en het groen beheer.

Wie Menno is? Menno is sinds 2012 lid van GroenLinks. Sinds 2014 is hij fractiesecretaris in Lansingerland en heeft hij op de achtergrond geholpen bij het schrijven van moties, initiatieven nemen en de fractie inhoudelijk en organisatorisch ondersteund. Hij was de bedenker van de zonnepanelen op station Lansingerland-Zoetermeer. Een initiatief dat in grote meerderheid door de Raden van beide gemeenten is overgenomen.

 

Wat Menno doet.
Menno is de bestuursvoorzitter van een peuterschool in Bleiswijk, maar vooral huisvader in een gezin bestaande uit twee kinderen en zijn werkende echtgenote. Bij GroenLinks Lansingerland is hij behalve fractiemedewerker ook campagne-leider. Ook is hij mede auteur van het verkiezingsprogramma voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Hij is voor Groenlinks Zuid-Holland hulpfractielid met als specialisme de energietransitie. Landelijk was hij actief voor de Europese verkiezingen en lid van de GLCrew.
 
Waar Menno vandaan komt.
Menno werd op 22 augustus 1978 geboren in Den Haag. Hij ging in Leiden biologie studeren.  In 2007 verhuisde hij naar Bleiswijk, waar hij met zijn gezin nog steeds woont. Menno doet al zijn hele leven aan kunstschaatsen met als hoogtepunt een tweede plaats op het NK synchroonschaatsen in 2003. Tot de geboorte van zijn tweede kind was hij theatertechnicus bij verschillende producties door het hele land heen, de laatste jaren was hij werkzaam in het circus-theater.