Groene Lintjes uitgereikt

Op 25 juni zijn de twee Groene Lintjes in Lansingerland uitgereikt aan Piet Mazure en Alfredo de Lotto. In het restaurant van De Lotto en zijn compagnon Friso speldde Ivana Citterbartova namens GroenLinks de lintjes op. Beide winnaars reageerden enthousiast op hun uitverkiezing uit zes genomineerden.

Piet Mazure is de voormalig voorzitter van de Fietsersbond in Lansingerland. Dankzij zijn niet aflatende aandacht voor de fiets en de veiligheid is de Fietsersbond een belangrijke gesprekspartner geworden voor de gemeente.  Rotta, de natuur- en vogelwacht was in de categorie vrijwilligers overigens een goede tweede.

In de categorie bedrijven had Alfredo de Lotto met zijn ecologische boerderijwinkel de meeste stemmen gekregen. De winkel was de eerste in de wijde omtrek waar biologische voeding te koop was, vaak van eigen teelt. Later is er een restaurant bijgekomen. Dat was een prachtige plek om de lintjes uit te reiken; sfeervol en gemoedelijk, met een drankje en een schaal vol biologische lekkernijen.

Ivana sprak de wens uit, dat het niet bij deze ene keer zou blijven. We willen er graag een jaarlijks terugkerend evenement van maken, met nog meer genomineerden en nog meer stemmers.