Sander Smolders

Afdelingsvoorzitter

Sander is afdelingsvoorzitter. Hij is verantwoordelijk voor het functioneren van het bestuur en de afdeling.

Eind 2007 was ik bij de vergadering over de oprichting van een zelfstandige afdeling dan wel samenwerking met de PvdA. Daar heb ik gezien met welk enthousiasme mensen zich inzetten voor de idealen van GroenLinks in de lokale politiek.Er werden speerpunten geformuleerd, een afdeling opgestart, een verkiezingsprogramma opgetuigd en een kandidatenlijst vastgesteld voor de verkiezingen in 2010.
Ruim twee jaar ben ik actief geweest als duoraadslid voor de commissie ruimte en in 2013 heb ik geparticipeerd in de Kandidatencommissie voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.
Na een geweldig en intensieve campagne hebben we de raadszetel mogen behouden en heeft ons raadslid Ivana Citterbartova veel steun van vier duoraadsleden en een fractiesecretaris.
Er staat een robuuste afdeling GroenLinks in Lansingerland.De fractie voert op constructieve wijze politiek. Het bestuur en uiteraard de leden van onze afdeling leveren hieraan een positieve bijdrage.

Als voorzitter vervul ik me veel plezier de brugfunctie tussen de fractie en de leden van onze afdeling. Daarbij zal er ook meer samenwerking worden gezocht tussen GroenLinks Lansingerland en de andere (bestuurs)afdelingen binnen provincie.