Diana van Reenen

Burgerraadslid, Bestuurssecretaris

Maak kennis met Diana van Reenen

Ik ben Diana van Reenen, 42 jaar en geboren en getogen Berkelse. Geboren in de Sterrenwijk, opgegroeid in Berkel Centrum en nu al weer lange tijd mijn plekje gevonden in de Vogelbuurt.

In het dagelijks leven ben ik ondernemer. Als afgestudeerd orthopedagoog heb ik de afgelopen jaren menige leerling begeleid bij het leren. In 2018 sla ik een nieuwe koers in. Mijn passie ligt al geruimere tijd bij het schrijven. En aangezien je nooit te oud bent om je dromen te volgen, ben ik opnieuw naar de Kamer van Koophandel gegaan om mijn tekstschrijversbureau “Goed Getikt” in te schrijven.

Waarom GroenLinks?

Politiek en bestuur hebben altijd mijn interesse gehad. Hoe geef je de samenleving vorm, welke keuzes maak je daarbij en hoe kan ik hierin mijn bijdrage leveren? Hoewel ik wel eens een uitstapje heb gemaakt naar een andere politieke partij, voel ik mij toch het meest thuis bij de waarden van GroenLinks. In onze samenleving zijn waarden als ‘eerlijk delen’, ‘duurzaamheid’ en ‘vrijheid’ essentieel voor mij.

In mijn vrije tijd geniet ik van de natuur door regelmatig te wandelen. In oktober 2017 zijn mijn partner en ik gestart met het wandelen van het Pieterpad, een route die loopt van Pieterburen (Groningen) naar de Pietersberg in Maastricht. De eerste etappes zitten erop; nog ruim 200 kilometer te gaan.