Anja de Geus

Fractie vrijwilliger

Door actief betrokken te zijn bij GroenLinks, hoop ik een positieve bijdrage te leveren aan ons ‘Team voor verandering’.

Maak kennis met Anja.

Ik ben Anja de Geus, met mijn 59 jaar de oudste van de Top zes op de kandidatenlijst GroenLinks Lansingerland voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018.

 

Mijn jeugd heb ik doorgebracht in het dorpje Strijen, in de Hoekse Waard. Opgroeiend op het platteland, kwam ik al jong in aanraking met de natuur: weidse uitzichten, koeien, schapen, weidevogels,insecten en wilde bloemen.

Via een tussenstop van 18 jaar in Rotterdam, zijn mijn echtgenoot en ik in 2000 naar Bleiswijk verhuisd. Wij wandelden al regelmatig in het prachtige Rottemerengebied, de stap om hierheen te verhuizen was niet groot. 

In het dagelijks leven ben ik medewerker in de plaatselijke boekhandel. 

Vele jaren geleden heb ik al voor GroenLinks gekozen. Zij delen niet alleen mijn enthousiasme voor het beschermen van de natuur, maar ook mijn diepgeworteld sociaal rechtvaardigheidsgevoel. 

Kort gezegd: respect voor mens, dier en natuur. Zorg voor het milieu komt hier vanzelfsprekend uit voort.

Door actief betrokken te zijn bij GroenLinks hoop ik een positieve bijdrage te leveren aan ons ‘Team voor verandering. De eerste stap die ik hiertoe nam, is dat ik mede auteur ben van het verkiezingsprogramma voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018.